ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці найбільше очікують від Зеленського припинення війни і боротьби з корупцією

30% учасників опитування очікують відродження промисловості.

Українці найбільше очікують від Зеленського припинення війни і боротьби з корупцією
Фото: president.gov.ua

Українці найбільше очікують від президента Володимира Зеленського припинення війни на сході України. За це проголосували 64% учасників опитування суспільно-політичних настроїв Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 22-26 січня.

"Посилення боротьби з корупцією очікують 45%, відродження промисловості - 30%, підвищення соціальних стандартів - 24%, підвищення якості медицини - 22%. За останні місяці зросло значення запитів на припинення війни і відродження промисловості", - йдеться в результатах.

Зменшення впливу олігархів на політику очікують 11%, стимулювання розвитку бізнесу - 8%, зміцнення обороноздатності країни - 6%, стільки само віддали голос за реформування наукової та освітньої сфер.

По 5% голосів набрали відродження аграрного сектору та підвищення міжнародного іміджу держави. За захист української мови і культури проголосували 4% респондентів, стільки само проголосували за інші сфери. 5% опитаних відзначили, що їм важко відповісти.

Опитування проводили серед населення України від 18 років, у ньому взяли участь 2500 осіб. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більш ніж 2,0%.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, рейтинг політичної партії "Слуга народу" станом на кінець січня перебував на рівні 42,2%. 13,5% підтримують партію "Опозиційна платформа - За життя", 9,5% - партію "Європейська Солідарність", 8,1% - партію "Батьківщина", 3,6% - партію "Сила і честь", 3,4% - "Голос". Рейтинг інших політичних сил - менший за 3%. Тих, хто не визначився - близько 16%.

У респондентів запитали, за кого вони проголосували б на парламентських виборах, якби ті проводили найближчої неділі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram