ГоловнаСуспільствоПодії

На Прикарпатті іноземна студентка замовила вбивство громадянина ЄС

Вона хотіла "прибрати" колишнього чоловіка, з яким залишилася їхня спільна дитина.

В Івано-Франківську правоохоронці запобігли замовному вбивству громадянина однієї з країн Євросоюзу і затримали організаторку злочину, яка виявилася іноземною студенткою одного з вузів облцентру. Про це повідомили в пресцентрі СБУ, Нацполіції та в Офісі генпрокурора.

"Оперативники спецслужби отримали інформацію, що іноземка, яка навчається в одному з ВНЗ обласного центру, підшукує виконавця для скоєння вбивства", - відзначили в СБУ.

Фото: npu.gov.ua

Жінка хотіла "прибрати" свого колишнього чоловіка. Приводом стало те, що після розлучення їхня спільна дитина залишилася з батьком, а саму жінку зобов'язали платити аліменти.

Життя колишнього чоловіка вона оцінила в 4,3 тисячі доларів США. При цьому вбивство мало статися за кордоном, що забезпечило б замовниці алібі.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці затримали замовницю і "кілера" під час передачі авансу - $500 поряд з будинком, де вона винаймала квартиру.

У рамках відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України жінці повідомлено про підозру і вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 15 років. Про затримання зловмисниці повідомили консульство іноземної держави.

Нагадаємо, вдень 1 лютого біля затоки "Собаче гирло" в Оболонському районі Києва рибалки виловили пакет з відрізаною головою чоловіка. Попередньо встановлено, що це чоловік віком близько 60-70 років. Кінологи досліджували берегову зону річки Дніпро, водолази та співробітники річкової поліції досліджували акваторію затоки, однак тіла поки що не знайшли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram