ГоловнаСуспільствоВійна

Україна підтвердила готовність відкрити КПВВ "Золоте"

Українська сторона дотримується домовленостей за підсумками нормандського саміту в Парижі.

Україна підтвердила готовність відкрити КПВВ "Золоте"
Фото: Макс Левин

Україна готова до відкриття контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" в районі розведення сил і засобів на Донбасі.

Про це йшлося на урядовій нараді під головуванням міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксани Коляди. У ній взяли участь другий президент України Леонід Кучма, представники України в підгрупах ТКГ, місцева влада і керівники міністерств і відомств, повідомила прессекретар Кучми Дарка Оліфер.

"Україна готова до відкриття КПВВ "Золоте", як це передбачено домовленостями лідерів країн нормандської четвірки в Парижі, його повноцінна робота полегшить перетин лінії зіткнення для всіх жителів Луганської області. Ми також продовжуємо працювати над подальшим вдосконаленням інфраструктури пунктів пропуску", - написала Оліфер у фейсбуці.

За підсумками зустрічі було доручено вжити заходів щодо подальшого розвитку проєкту будівництва залізничної лінії, яка з'єднає підконтрольну Україні частину Луганської області з мережею української залізниці.

Також було вирішено порушити в рамках Тристоронньої контактної групи питання про повернення боргів ОРДЛО за спожиту воду.

Крім того, профільним установам делеговано визначити базу українського державного і приватного майна на території тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, яке було незаконно захоплено і втрачено.

Раніше КПВВ "Золоте" не могли відкрити через відсутність домовленості з представниками ОРДЛО. У жовтні 2019 року домовленість була досягнута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram