ГоловнаСуспільствоЖиття

Олена Зеленська та голова Черкаської ОДА домовилися про пілотний проєкт шкільного харчування "Склянка молока"

Перша леді України обговорила питання шкільного харчування з главами Київської та Черкаської ОДА.

Олена Зеленська та голова Черкаської ОДА домовилися про пілотний проєкт шкільного харчування "Склянка молока"
Фото: president.gov.ua

Перша леді України Олена Зеленська обговорила з главами Черкаської та Київської обласних державних адміністрацій проєкт з впровадження здорового харчування в українських школах.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Під час скайп-наради йшлося про перебіг підготовки пілотного проєкту, мета якого - забезпечити у раціоні дітей достатню кількість молочних і кисломолочних продуктів.

"Ідея проєкту виникла під час грудневого візиту Олени Зеленської у черкаські навчальні заклади. Тоді дружина президента спілкувалась з батьками школярів і взяла участь у круглому столі "Здорова школа" з головами об'єднаних територіальних громад, директорами сільських шкіл та представниками районного відділу освіти", - зазначається у повідомленні.

У багатьох європейських країнах діє програма "Склянка молока". Така практика свого часу існувала і в декількох регіонах України. Оскільки програма продемонструвала ефективність і позитивний вплив на здоров'я дітей, було запропоновано її відновити.

Черкаська область погодилася стати пілотним регіоном для впровадження такого проєкту і вже почала його розробку.

Нагадаємо, Олена Зеленська раніше визначила свої завдання як першої леді. Так, зокрема, вона займатиметься реформою харчування у школах, інклюзивними програмами, а також культурною дипломатією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram