ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ виплатить матдопомогу в'язням концтабору "Аушвіц-Біркенау"

Згідно з розпорядженням, окремі категорії населення отримають одноразову допомогу у розмірі 10 тис. гривень.

Київ виплатить матдопомогу в'язням концтабору "Аушвіц-Біркенау"
Фото: EPA/UPG

З нагоди 75-річчя з дня звільнення концентраційного табору "Освенцим", Київ виплатить одноразову матеріальну допомогу постраждалим від нацистських переслідувань.

Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

"Вижити у концентраційному таборі "Аушвіц" вдалося небагатьом. Жахливі події Голокосту повинні стати для нашого і наступних поколінь уроком людяності і толерантності. Жертва мучеників повинна вберегти людство від повторення таких трагедій, а очевидці подій повинні постійно нагадувати, до якої трагедії може призвести диктатура", - зазначила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Згідно з розпорядженням, з метою подальшого захисту колишніх в'язнів концтабору та з нагоди 75-річчя з дня визволення концентраційного табору "Аушвіц", окремі категорії населення отримають одноразову адресну матеріальну допомогу у розмірі 10 тис. гривень.

"Виплати проводитимуться за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міста Києва на 2020 рік на виконання міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2019-2021 роки. Кошти надходитимуть на відповідні рахунки у банках і на рахунки власників багатофункціональної електронної карти "Муніципальна карта "Картка киянина", - наголошується у повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram