ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві сім шкіл закрили на карантин

Середній показник відсутніх по місту - 20%.

У Києві сім шкіл закрили на карантин
Фото: mariupolrada.gov.ua

Для профілактики рівня захворюваності серед школярів Києва на грип та ГРВІ і недопущення погіршення епідеміологічної ситуації щодо захворюваності дітей у навчальних закладах столиці вводять запобіжні заходи, зокрема закриття шкіл і класів на карантин.

Про це повідомили в Департаменті освіти і науки КМДА, передає "Інтерфакс-Україна".

"Станом на 30 січня найбільший відсоток відсутніх учнів у школах Святошинського (23%), Дарницького (23%) та Оболонського (21%) районів. Середній показник відсутніх по місту - 20%. Повністю припинено заняття в 7 школах і окремих класах 34 шкіл столиці", - йдеться в повідомленні.

У КМДА нагадують, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів через захворювання на грип та ГРВІ.

"У разі виявлення у дитини ознак хвороби педагогічні працівники скеровують учня до медичного працівника і повідомляють батькам. Своєю чергою, батькам рекомендується уважно стежити за станом здоров'я своєї дитини і під час виявлення ознак захворювання негайно звертатися до лікаря", - додали в міськадміністрації.

Нагадаємо, в Україні у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ, школярів відправляють на карантин вже як мінімум у восьми областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram