ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція заявила про готовність до інтеграції в єдину службу "112"

Система "112" повинна інтегрувати декілька екстрених служб: поліцію, "швидку", службу порятунку, газову службу.

Нацполіція заявила про готовність до інтеграції в єдину службу "112"
Фото: delfi.lt

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що відомство готове до інтеграції в єдину екстрену службу "112". Про це він повідомив на брифінгу.

Клименко зазначив, що законодавчою ініціативою Нацполіції є визначення заявника на момент його звернення до служби "102" для того, щоб швидше надати необхідну допомогу.

Він також розповів, що поліція позбавляється від бюрократії і спрощує процедуру розгляду матеріалів щодо дорожньо-транспортних пригод.

"Починаючи з 1 лютого в Києві всі повідомлення про ДТП без потерпілих будуть передаватися в управління патрульної поліції для реєстрації та організації реагування", - зазначив Клименко.

Крім цього, він заявив, що впродовж 2019 року кількість камер спостереження збільшилася з 11 тис. до 24 тис., з яких 15,7 тис. передають зображення безпосередньо в ситуативні центри.

Нагадаємо, в Україні ще в 2012 році намагалися впровадити єдиний номер виклику екстреної допомоги - "112" до чемпіонату з футболу "Євро-2012", однак належним чином служба не запрацювала. Система "112" повинна інтегрувати декілька екстрених служб: поліцію, швидку допомогу, службу порятунку, газову службу. Єдиний номер Україна повинна ввести до 2021 року, згідно з Угодою про асоціацію ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram