ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з'явилися бігборди зі слоганом "Росія - наш головний стратегічний партнер" (оновлено)

Зображений на фото бізнесмен Катющенко не знає, "хто міг таке придумати".

Фото: kiev.informator.ua
У деяких районах Києва на бігбордах з'явилися вивіски з фотографією якогось Олега Катющенка і слоганом "Росія - наш головний стратегічний партнер".

Їх помітили біля станції метро "Житомирська", на вулиці Палладіна, Гришка та Окружній, передає "Інформатор".

Через кілька годин після появи цього бігборду на проспекті Перемоги його демонтували комунальники. 

Фото: kiev.informator.ua

"Та ж ситуація трапилася і на вулиці Гришка біля станції метро "Позняки". Туди приїхали правоохоронці, журналісти, муніципальна охорона і воїни АТО. Всі були шоковані, побачивши таку рекламу, і припускали, що це провокація, а Олег Катющенко, якого також згадали на бігборді, перейшов комусь дорогу. О 00:40 від цієї реклами не залишилося ні сліду. Але чиїх це рук справа, ні правоохоронці, ні комунальники нам не повідомили", - додали журналісти.

Оновлення. На сторінці КМДА в Facebook повідомили, що всього в столиці розмістили дев'ять таких бігбородів. Їх розклеювання було самовільним, усі плакати зняли.

"Оператори зовнішньої реклами не давали згоди на розміщення подібних сюжетів, тобто провокаційні бігборди розмістили піратським способом. Правоохоронні органи вже з'ясовують, хто і з якою метою виготовив і розклеїв проросійську рекламу", - повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Фото: kiev.informator.ua

Оновлення. Начальник управління з питань реклами у КМДА Олександр Смирнов повідомив на  фейсбуці, що зараз вже виявлено і прибрано 17 постерів на 10-тьох білбордах:

  1. на вул. Гришка, 1/2, одна сторона;
  2. біля метро "Житомирська", дві сторони;
  3. на вул. Кільцева, дві сторони;
  4. ще один двосторонній білборд на Кільцевій;
  5. на вул. Зодчих, шпалерний ринок, дві сторони;
  6. на вул. Дегтярівська поворот на Табірну, дві сторони;
  7. ще один двосторонній білборд на Дегтярівській біля перехрестя з вул. Шамрила;
  8. на Столичному шосе, дві сторони;
  9. на вул. Юрія Гагаріна, 2/15, одна сторона;
  10. на вул. Братиславська, 13, одна сторона.

"Мы организовали ночную инспекцию, чтобы моментально выявлять провокационные сюжеты. За это хочу поблагодарить каждого сотрудника, который вместо сна и отдыха делал все возможное ради порядка. Такое оперативное решение было бы невозможнім без нашей общественности, которая вовремя сообщала о месте проблемы. Спасибо и всем коллегам, коммунальным службам и правоохранителям, которые нам помогали в этой ситуации", - отметил Смирнов.

Оновлення. Нацполіція повідомила про затримання трьох підозрюваних у розклеюванні проросійських білбордів."Під час відпрацювання, у тому числі вивчення записів камер відеоспостереження, столичні оперативники встановили трьох осіб, які обґрунтовано підозрюються у розміщенні у декількох районах Києва провокаційних плакатів", - сказано у повідомленні. 

Чоловіків доставили в управління поліції для з'ясування обставин. За фактом розміщення білбордів розпочато кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

Оновлено 21:41. Олег Катющенко відхрестився від проросійських бігбордів. В інтерв'ю ТСН бізнесмен заявив, що спочатку подумав, що їх поява - розіграш.

"Десь об 11 вечора (29 січня). Друзі почали писати, знімати цю інформацію. Мій партнер надіслав мені повідомлення з текстом: "Олег, ти серйозно?!". Я взагалі не розумів, про що йдеться. Потім думав, що це хтось із друзів мене "розводить", - сказав він.

За словами Катющенка, він не знає, хто міг таке придумати.

"У всій цій історії для мене найдивовижніше, що я не можу навіть уявити, хто це міг зробити. Дуже цікаво, хто ж це зробив. Якщо вдасться зрозуміти, хто це зробив, хочеться цим людям в очі подивитися - навіщо ви це зробили", - сказав він.

Бізнесмен додав, що у нього "немає особистих ворогів" і він "людина спокійна".

Водночас Катющенко зізнався, що є співвласником російської компанії, проте не отримує в ній "ні зарплати, ні будь-яких виплат".

Нагадаємо, під час передвиборної президентської кампанії в Україні з'явилися нові бігборди в стилістиці передвиборної агітації штабу Порошенка. На бордах зображена людина, дуже схожа на Порошенка, і напис "Кінець". У виборчому штабі заявили, що не причетні до цього. У Нацполіції обіцяли демонтувати ці рекламні щити, оскільки їх було розміщено з порушенням законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram