ГоловнаСуспільствоЖиття

У заблокованому через коронавірус Ухані перебувають майже 50 українців

На тимчасовий консульський облік у Китаї прийнято 93 особи.

У заблокованому через коронавірус Ухані перебувають майже 50 українців
Фото: EPA/UPG

Станом на 29 січня в китайській провінції Хубей, де спостерігається спалах коронавірусу 2019-nCoV, перебуває 51 громадянин України, з них 49 - в Ухані.

Про це йдеться у відповіді посольства України в Китаї на запит видання "Ракурс".

"Станом на 29 січня 2020 року посольством встановлено і підтримується контакт з 51 громадянином України, який перебуває в провінції Хубей (49 осіб - в Ухані, одна людина - в місті Сян'ян і ще одна - в міському повіті Чжунсянь міста Цзінмень", - зазначили в українському посольстві.

За інформацією дипломатичного відомства України, число громадян, які звернулися до консульського відділу із заявою про прийняття на тимчасовий консульський облік, станом на 29 січня становить 93 людини.

Зазначимо, що, згідно із законодавством, прийняття українських громадян на консульський облік здійснюється на добровільних засадах, окрім дітей, усиновлених іноземцями або громадянами України, які постійно проживають за кордоном.

Окрім того, в посольстві додали, що станом на січень 2020 року найбільша кількість українців, які проживають у межах консульського округу Посольства України в КНР і стоять на консульському обліку, перебуває в Пекіні.

Нагадаємо, за даними на 29 січня, кількість загиблих від нового типу коронавірусу сягнула 132 осіб. За минулу добу в китайській провінції Хубей померло ще 26 людей. Кількість хворих на коронавірус 2019-nCoV у Китаї склала 6078 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram