ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" відправили в спецблок

Обидва фігуранти скаржаться на свій стан здоров'я.

Двох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" відправили в спецблок
Фигуранты красногвардейского «дела Хизб ут-Тахрир»
Фото: ru.krymr

Адвокат фігурантів так званої красноармійської "справи Хізб ут-Тахрір" Рустем Кямілев повідомив, що двох кримських татар Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганієва помістили в спецблок, де вони знаходяться під цілодобовим відеоспостереженням. Про це пише ресурс "Крим.Реалії".

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону 29 січня почав розгляд справи фігурантів Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганієва по суті.

"Емірусеінова вже етапували, він перебуває у звичайній камері. Проте Абхаірова та Абдулганієва помістили в спецблок, де вони під цілодобовим відеоспостереженням", - розповів адвокат.

За його словами, Емірусеінов скаржиться на зубний біль і просить передати йому необхідні ліки, а Абхаіров не зміг брати участі в засіданні стоячи через біль у спині.

Нагадаємо, в лютому 2019 року в будинках кримських татар у селищі Октябрське Красногвардійського району російські силовики провели обшуки. Пізніше в управління ФСБ Росії в Сімферополі відвезли Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаірова і Рустема Емірусеінова.

За даними "Кримської правозахисної групи", станом на 2 січня Росія тільки за "кримськими справами" утримувала за ґратами щонайменше 89 осіб.

Раніше, 22 січня, кримського політв'язня Рустема Ваітова, який також проходив у "справі Хізб ут-Тахрір", було звільнено у зв'язку із закінченням терміну відбування покарання з колонії в місті Курган. Цього ж дня звільнили Юрія Примова.

На думку російського правозахисного медіапроєкту "ОВС-інфо", членів осередків релігійної організації Хізб ут-Тахрір, яку в 2003 році визнали в Росії терористичною, засуджують лише за те, що вони зустрічаються і читають релігійну літературу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram