ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцов не збирається йти в політику

"Я буду робити те, що роблю - на користь України, і говорити те, що думаю".

Сенцов не збирається йти в політику
Олег Сенцов
Фото: Макс Левин

Український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов не збирається йти в політику і створювати свою партію.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Я вважаю, що не треба виправдовуватися, коли вважаєш себе правим. Я ніколи цього не робив і не збираюся цим займатися. І коли інформаційні звалища намагаються кидати в тебе брудом і кричати, що ти продався Ахметову / Пінчуку / Соросу / Путіну / масонам і мормонам, - це свідчить лише про те, що ти на правильному шляху і комусь почав заважати. Я не збираюся йти в політику або створювати якусь партію. Я буду робити те, що роблю - на користь України, і говорити те, що думаю", - написав Сенцов.

"На моїй улюбленій футболці є такий напис: «BORN FREE» (народжений вільним). Саме таким я намагаюся залишатися і нікому не вдасться мене ні купити, ні залякати!" - додав він.

Нагадаємо, в грудні минулого року Сенцов став на військовий облік і отримав тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.

Сенцов перебував за ґратами в Росії під надуманими звинуваченнями з травня 2014 року по вересень 2019 року. У серпні 2015-го російський суд засудив його до 20 років колонії суворого режиму за підпал дверей офісу "Русской общины Крыма" і вікна місцевого відділення "Единой России". У РФ його звинуватили у створенні на території Криму "терористичного співтовариства". Сенцова відпустили в рамках обміну "35 на 35", який відбувся 7 вересня 2019 року.

У листопаді Фонд Віктора Пінчука купив квартири в Києві п'ятьом звільненим українським політв'язням Кремля, в тому числі Сенцову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram