ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція хотіла стягнути з "мінера" моста Метро Белька 70 тис. гривень за збитий квадрокоптер, - адвокат

"Позов не задовольнять. Але ставлення до ветерана АТО зрозуміле".

Поліція хотіла стягнути з "мінера" моста Метро Белька 70 тис. гривень за збитий квадрокоптер, - адвокат
Алексей Белько
Фото: Цензор.нет

Поліція хотіла стягнути з колишнього військовослужбовця Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, близько 70 тис. гривень за збитий квадрокоптер.

Про це повідомив у фейсбуці адвокат Масі Найєм.

"Дякую Службі безпеці України за адекватне ставлення до справи ветерана. Не дякую Національній поліції України", - написав він.

За його словами, Нацполіція, знаючи результати експертизи (психіатричної експертизи, яка підтвердила, що Белькові необхідне лікування, - ред.), подала цивільний позов, у якому просить стягнути з Олексія Белька майнову шкоду в розмірі 69 871 грн за збитий коптер Dji inspire 1 pro.

"І це при тому, що 10 липня 2017 року коптер купили за 59 000 гривень. Позов не задовольнять. Але ставлення до ветерана АТО зрозуміле", - зазначив Найєм.

Нагадаємо, 18 вересня минулого року Белько на автомобілі заблокував рух на мосту Метро в Києві і погрожував його підірвати. Чітких вимог до уряду чи конкретних осіб він не висував. Через кілька годин він здався поліції.

Після затримання в поліції повідомили, що не висуватимуть проти Белька звинувачення в підготовці теракту, інцидент перекваліфікували в хуліганство. У Белька не було при собі вибухівки, тільки карабін і помпова рушниця, з якої він стріляв по поліцейському дрону.

Міністр у справах ветеранів Оксана Коляда переказала жителям Києва вибачення від Белька. А голова МВС Арсен Аваков пообіцяв узяти колишнього військовослужбовця на поруки і допомогти йому пройти курс реабілітації від наркотиків.

20 січня 2020 року суд помістив Белька в психіатричну лікарню до закінчення досудового розслідування. Раніше суд продовжив його арешт до 16 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram