ГоловнаСуспільствоПодії

Синоптики попереджають українців про різку зміну погоди

"Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпеки, що спричиняє спотворення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць".

Синоптики попереджають українців про різку зміну погоди
Архивное фото
Фото: dsns.gov.ua

У середу, 29 січня, а також 31-го погода в Україні різко погіршиться, оголошено штормове попередження, очікуються значний сніг і хуртовини.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, посилаючись на дані Укргідрометцентру.

"Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпеки, що спричиняє спотворення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. Зокрема, в Карпатах порушення, місцями припинення руху транспорту на дорогах (II рівень небезпеки)", - йдеться в повідомленні.

29 січня очікується помірний сніг, а вдень 31 січня значний сніг, хуртовини (в Закарпатській області значний дощ із мокрим снігом), приріст сніжного покриву - 20-30 см. На дорогах ожеледиця.

У західних і північних областях - мокрий сніг, нестійкий сніговий покрив на 3-10 см; місцями налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця.

Разом із тим сьогодні і завтра в Україні очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

По Києву і Київській області сьогодні вранці туман, видимість 200-500 м.

На сайті "Укравтодору" зазначають, що сьогодні вранці в північних, центральних і південних областях України спостерігається туман, а на сході країни - невеликий дощ. У західних областях - дощ з мокрим снігом при плюсовій температурі. Середня температура повітря - -1...+4

На перевалах Івашківський, Орявський, Торунський - сильний сніг, там уже випало до 10-15 см. На Ужецькому, Яблунецькому, Вишківському - невеликий сніг (до 5 см), на інших перевалах - дощ із плюсовою температурою.

Нагадаємо, раніше в декількох областях України було оголошено штормове попередження через шквальний вітер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram