ГоловнаСуспільствоЖиття

Коболєв пообіцяв, що українцям повернуть переплату за куплений газ

У січні 2020 року ціна газу для населення становитиме 4,65 грн за кубометр.

Коболєв пообіцяв, що українцям повернуть переплату за куплений газ
Фото: Макс Левин

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що після зниження оптової ціни газу в січні переплату за куплений газ компанія поверне клієнтам після завершення опалювального сезону.

Він пояснив, що нова методика розрахунку ціни для захищених споживачів тепер враховує результати торгів на найбільшій європейській біржі TTF.

"Цей механізм діятиме до кінця опалювального сезону - замість квартальної гарантованої ціни і раніше затвердженої місячної ціни на січень. Нова ціна на січень виявилася нижчою за ціну газового запасу. Це означає, що наші активні клієнти знову отримають платіжки за місяць, а переплату ми зможемо повернути їм після завершення опалювального сезону", - написав Коболєв у фейсбуці.

За його словами, виробникам тепла тепер необхідно оперативно підписати з "Нафтогазом" додаткові угоди, щоб скористатися зниженою ціною в січні.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" розрахував ціну на газ за новою методикою Кабміну. В січні 2020 року ціна газу для населення становитиме 4,65 грн за кубометр. Це на 25% менше, ніж у січні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram