ГоловнаСуспільствоЖиття

2020 року в Україні планують відремонтувати 4 тис. км доріг, - Гончарук

Один із пріоритетних проєктів - дорога "Решетилівка - Дніпро".

2020 року в Україні планують відремонтувати 4 тис. км доріг, - Гончарук
Алексей Гончарук
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" має намір побудувати і реконструювати мінімум 4 тис. км доріг 2020 року.

Про це він повідомив під час презентації планів роботи "Укравтодору" "Дороги UA 2020", передають "Українськi Новини".

"Цього року ми поставили собі за мету побудувати рекордну кількість доріг - мінімум 4 000 км. Йдеться не про ямковий ремонт, йдеться або про нове будівництво, або про реконструкцію. Тобто на виході нам потрібно мінімум 4 000 км якісних, хороших доріг", - сказав Гончарук.

Одним із пріоритетних проєктів забудови, за його словами, є дорога "Решетилівка - Дніпро".

"Вважаю флагманським проєктом на цей рік дорогу "Решетилівка - Дніпро", де ми повинні досягти максимальної швидкості для того, щоб з'єднати хорошою, першокласною дорогою Київ з Дніпром, а потім з Маріуполем", - підкреслив прем'єр.

Гончарук також висловив упевненість у тому, що в "Укравтодорі" на цей момент "є професійний і порядний менеджмент, який здатен організувати процес будівництва доріг так, щоб гроші не розкрадалися".

Нагадаємо, 15 січня Кабмін затвердив перелік доріг державного значення, які будуть відновлюватися 2020 року. Також повідомляли, що на ремонт доріг додатково залучать 20 млрд гривень.

Дорожній фонд у складі спеціального фонду державного бюджету в Україні з'явився 2018 року. Відповідний закон був прийнятий ще 2016 року, але запуск фонду тоді вирішили відкласти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram