ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, ще двох поранено

Бойовики 12 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, ще двох поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті загинули двоє українських військовослужбовців, одного поранено, ще один отримав бойову травму.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"26 січня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і один отримав бойову травму. Також у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої один захисник загинув і ще один отримав бойову травму", - йдеться в ранковому зведенні.

Сім обстрілів українських позицій здійснено в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": двічі неподалік Красногорівки - 8 пострілів зі станкового протитанкового гранатомета, поруч із Лебединським - з мінометів калібру 82 мм противник випустив три міни, із гранатометів різних систем, озброєння БМП і стрілецької зброї, двічі неподалік Старогнатівки - з великокаліберних кулеметів, поблизу Новогригорівки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, у районі н.п. Гнутове - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

П'ять обстрілів зафіксовано в районі відповідальності угруповання "Північ": двічі неподалік Оріхового - три міни з мінометів калібру 120 мм і чотири 82 мм міномета, а також гранатометів різних систем, двічі поруч з н.п. Новотошківське - 8 мін зі 120 мм міномета, неподалік Кримського - з міномета калібру 120 мм противник випустив три міни.

Окрім того, о 18:15 у районі ділянки розведення поблизу н.п. Богданівка бойовики вели обстріл зі стрілецької зброї.

З початком поточної доби бойовики з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів обстріляли захисників населеного пункту Піски.

Нагадаємо, в неділю бойовики чотири рази порушували режим припинення вогню, застосовуючи при цьому заборонене Мінськими угодами озброєння.

У суботу в зоні бойових дій на Донбасі було 10 обстрілів, у результаті чого отримав поранення один український військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram