ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС загинули двоє українських військових, ще двоє були поранені (оновлено)

Бойовики 12 разів порушували режим тиші.

У зоні ООС загинули двоє українських військових, ще двоє були поранені (оновлено)
Фото: uazmi.org

Станом на 12:30 неділі, 26 січня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі в результаті обстрілу бойовиків загинув український військовослужбовець. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

За даними оборонного відомства, з початку доби російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню, застосовуючи при цьому заборонене Мінськими угодами озброєння.

Так, з мінометів 120-го і 82-го калібрів, гранатометів різних систем, озброєння бойової машини піхоти і стрілецької зброї були обстріляні позиції підрозділів Об'єднаних сил в районі населених пунктів Оріхове, Новотошківське, Красногорівка і Лебединське.

Інших подробиць про смерть українського військового не повідомляють.

Оновлення. У зоні проведення ООС від поранень, отриманих під час обстрілу найманців РФ, загинув військовослужбовець ЗСУ Антон Хоба. На передовій доброволець був з 2014 року.

Про це стало відомо з повідомлення на сторінці мера Шостки Сумської області Миколи Ноги.

"На фронті героїчно загинув командир відділення Антон Хоба, 1992 року народження. Шостка втратила ще одного сина в цій страшній війні. Загинув ще один доброволець", - ідеться в повідомленні.

Від імені жителів Шосткинської об'єднаної територіальної громади мер висловив співчуття всім, хто знав загиблого бійця.

У вечірньому зведенні пресцентру ООС повідомляється, що з початку поточної доби на Донбасі загинули двоє українських бійців, ще двоє дістали бойові травми.

"Сьогодні, 26 січня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і один дістав бойову травму. Також, унаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої, один захисник загинув і один військовослужбовець дістав бойову травму", - йдеться в повідомленні.

З початку доби збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи, зокрема, заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм.

Сім обстрілів по позиціях українських військових було вчинено в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": двічі неподалік Красногорівки; поряд з Лебединським; двічі неподалік Старогнатівки; поблизу Новогригорівка та в районі населеного пункту Гнутове.

П'ять ворожих обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": двічі неподалік Оріхового, двічі поряд з Новотошківським і неподалік Кримського.

Нагадаємо, в суботу в зоні бойових дій на Донбасі сталося 10 обстрілів, в результаті чого отримав поранення один український військовий.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram