ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ведуть розвідку на Донбасі, прикриваючись безпілотниками ОБСЄ

Кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних військ збільшувалася.

Бойовики ведуть розвідку на Донбасі, прикриваючись безпілотниками ОБСЄ
Фото: flickr СММ ОБСЕ

Бойовики на Донбасі здійснюють повітряну розвідку на лінії розмежування, використовуючи в якості прикриття безпілотні літальні апарати місії ОБСЄ. Про це командування Об'єднаних сил повідомило у Facebook.

"Черговим показовим проявом нехтування будь-якими правилами та домовленостями стало використання збройними формуваннями Російської Федерації БПЛА для здійснення повітряної розвідки і коректування вогню артилерії і мінометів одночасно з виконанням спостережних польотів безпілотників СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Так, протягом попереднього тижня представники місії повідомили про шість запусків власних дронів у районі ділянки розведення сил і засобів поблизу Золотого і у п'ятикілометровій зоні навколо неї з тривалістю польотів 2-4 години.

Протягом часу, заявленого для польотів безпілотників місії, зафіксовано сім випадків застосування БПЛА збройними формуваннями Російської Федерації у тих самих районах.

"Показово, що у цей час відбувалося збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, у тому числі з використанням артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, мінометів калібру 120 мм. Таким чином, окупанти ведуть повітряну розвідку, використовуючи як прикриття безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ", - зазначили у штабі.

Раніше повідомляли, що бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ через чотири блокпости.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram