ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні не підтвердили двох випадків підозри на коронавірус

Ще один випадок досліджують фахівці.

В Україні не підтвердили двох випадків підозри на коронавірус
Зоряна Скалецкая
Фото: Макс Левин

В Україні зафіксовано три випадки підозри на коронавірус, два з них не були підтверджені, дослідження щодо третього тривають.

Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька на нараді в МОЗ, передає "Інтерфакс-Україна".

"В Україні ми досліджували три випадки підозри на коронавірус, з них два випадки не підтвердилися. Ще один випадок досліджується із залученням кращих українських фахівців", - сказала вона.

Скалецька зазначила, що для підтвердження діагнозу в лабораторіях на рівні областей необхідно два-три дні, для підтвердження діагнозу референс-лабораторії в Берліні - два-три тижні.

Нагадаємо, в грудні в китайському місті Ухань (провінція Хубей) був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу (nCoV). Повідомлялося, що перші хворі могли підхопити вірус на міському ринку морепродуктів.

Кількість хворих у Китаї досягла 830 осіб, понад 20 - загинули.

В Ухані вжито екстрених заходів для боротьби з поширенням інфекції. З четверга призупинено авіаційне, залізничне та інше транспортне сполучення з Уханем, зупинено рух міського транспорту. Закриваються для в'їзду і виїзду й інші міста в провінції Хубей. Для хворих будують спеціальну лікарню.

24 січня повідомлялося, що у Шанхаї вилікували першу пацієнтку, яка була хвора на пневмонію, викликану коронавірусом.

Кабінет Міністрів України в п'ятницю ухвалив план заходів щодо запобігання потраплянню нового вірусу на територію країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram