ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області затримали двох жінок, які "зливали" інформацію терористам "ДНР"

Одну з жінок затримали наприкінці минулого року.

СБУ затримала двох мешканок Лиману Донецької області за підозрою в інформуванні терористів "ДНР". Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Оперативники і слідчі спецслужби встановили особи двох інформаторів терористів - мешканок Лиману, які тісно співпрацювали з бойовиками", - сказано в повідомленні.

Обидві жінки пройшли інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито в особистих справах, де куратори встановлювали з ними канали зв'язку, давали завдання, узгоджували умовний "сленг" для передачі бойовикам даних.

Фото: СБУ

Підозрювані збирали і за допомогою засобів електронного зв'язку передавали відомості про підрозділи Збройних сил: їх чисельність, озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення, перш за все залізницею.

Фото: СБУ

Отримані дані супротивник використовував для планування військових дій і диверсій.

"Наприкінці минулого року в рамках розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ затримали одну з інформаторок бойовиків у Лимані. Зараз до неї "приєдналася" її спільниця", - уточнили в СБУ.

Фото: СБУ

Під час обшуків у жінок вилучили матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманих на користь "ДНР".

Обом жінкам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації і сприяння її діяльності) Кримінального кодексу.

Крім того, СБУ встановила особи бойовиків-"кураторів", з якими співпрацювали затримані.

Їхню участь у діяльності терористичної організації задокументовано в межах досудового розслідування за аналогічною статтею і також оголошено підозру.

Нагадаємо, раніше військова контррозвідка СБУ запобігла працевлаштуванню на відповідальну посаду в Міністерство оборони кримчанки з російським громадянством і зв'язками зі спецслужбами країни-агресора. До окупації Криму Росією жінка проживала за кордоном. Після подій 2014 року вона повернулася на півострів, де отримала російський паспорт нібито для оформлення нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram