ГоловнаСуспільствоВійна

США закликали Росію справді припинити вогонь на Донбасі

Американське посольство опублікувало ролик з нагоди роковин обстрілу Маріуполя бойовиками.

США закликали Росію справді припинити вогонь на Донбасі
Фото: Komsomolskaya Pravda / Russian Look

США закликали Росію справді припинити вогонь на Донбасі, відвести свої сили і підтримати виведення незаконних збройних формувань. Про це йдеться у відеозверненні аташе з питань армії і оборони полковника Томаса Воффорда, опублікованому у Facebook Посольства США в Україні.

Відео було записано з нагоди роковин обстрілу Маріуполя підконтрольними Росії бойовиками, коли загинули 30 осіб і понад 100 було поранено.

"Сьогодні разом з усіма українцями ми з великим сумом згадуємо жертв нахабних обстрілів Маріуполя підконтрольними Росії бойовиками п'ять років тому. Ті хаотичні і жахливі ракетні обстріли, спрямовані проти мирних українців, були частиною нападу сил, підконтрольних Росії, і повним порушенням Мінських домовленостей", - повідомив аташе з питань армії і оборони.

Він підкреслив, що сьогодні Росія продовжує розпалювати розпочату нею гуманітарну, економічну і екологічну кризу. Полковник Воффорд повідомив, що в результаті цього конфлікту вже загинуло понад 13 000 українців.

"Ми закликаємо Росію забезпечити дотримання справжнього припинення вогню, вивести свої війська, підтримати виведення незаконних збройних формувань, які діють на сході України, і поважати міжнародно визнані кордони і суверенітет України", - заявив він.

Нагадаємо, вранці 24 січня 2015 року Маріуполь обстріляли бойовики. Снаряди "Градів", зокрема, влучили в житлові будинки, супермаркет і ринок "Київський".

Спостережна місія ОБСЄ встановила, що Маріуполь обстріляли з території, окупованої терористами "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram