ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ через чотири блокпости

До обмежень проїзду могли вдатися через те, що окупанти приховують заборонену діяльність.

Бойовики не пропустили спостерігачів ОБСЄ через чотири блокпости
Фото: president.gov.ua

Українська сторона СЦКК повідомила про чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ через чотири блокпости. Про це у фейсбуці повідомив пресцентр ООС.

"У щоденному звіті від 22 січня 2020 року СММ ОБСЄ інформує про відмову патрулям Місії в проїзді на тимчасово окуповану територію на блокпостах біля населених пунктів Заїченко, Соснівське, Новоазовськ і Приморське на півдні Донецької області", - сказано в повідомленні.

Через ці блокпости здійснюється проїзд у район, в якому, згідно з п'ятим пунктом Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи від 19 вересня 2014 року, заборонено розміщувати важке озброєння і військову техніку.

"Обмеження свободи пересування патрулів Місії в зазначений район можуть мати на меті приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації, зосередження, пересування або підготовку військ", - відзначили в штабі ООС.

Українська сторона СЦКК також підкреслила, що дії з перешкоджання виконанню представниками СММ ОБСЄ мандата Місії неприпустимі.

Нагадаємо, з початку доби російсько-окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Під час одного з обстрілів отримав поранення український військовослужбовець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram