ГоловнаСуспільствоЖиття

Аеропорту "Бориспіль" дозволили приймати рейси з Китаю

Співробітники аеропорту і лабцентру МОЗ "максимально контролюють ситуацію".

Аеропорту "Бориспіль" дозволили приймати рейси з Китаю
Фото: LB.ua

Аеропорт "Бориспіль" отримав лист від Лабораторного центру на повітряному транспорті МОЗ України з приводу нового китайського коронавірусу. У ньому не рекомендували будь-яких обмежень на поїздки і торгівлю з Китаєм. Про це повідомила пресслужба аеропорту.

У цьому листі лабцентр повідомив, що контролює ситуацію і перебуває в тісному контакті з національними органами влади Китаю. А також не рекомендує будь-які обмеження на поїздки і торгівлю з Китаєм

Відзначається, що оповіщення про вимоги, заборони, обмеження та інші заходи надходять від Державіаслужби або інших органів державного управління на ім'я генерального директора аеропорту.

Крім того, інформація про виявлення на борту повітряного судна особи з ознаками інфекційної хвороби може надійти від екіпажу повітряного судна за 30 хвилин до прибуття в аеропорт або після зарулювання повітряного судна на місце стоянки.

"Після встановлення трапа першим на борт відповідного повітряного судна піднімається черговий СКП (лабцентру МОЗ), оцінює за клініко-епідеміологічними даними ситуацію і, в разі відсутності на борту хворого / підозрілого, дає дозвіл на продовження обслуговування пасажирів, розвантаження вантажу і т. ін. Або в разі підтвердження - дає вказівку встановити повітряне судно на санітарне місце стоянки", - пояснюють в аеропорту.

У "Борисполі" запевняють, що всі співробітники аеропорту і інших задіяних організацій діють згідно із затвердженими технологічними інструкціями і максимально контролюють ситуацію.

Нагадаємо, за останню добу кількість загиблих у результаті коронавірусу зросла до 17 осіб. Зафіксовано 544 випадки зараження новим вірусом.

Лунають побоювання, що кількість інфікованих протягом наступних кількох днів може різко зрости через масові поїздки перед святкуванням китайського Нового року.

КНДР уже закрила свій кордон для іноземних туристів. У низці країн, зокрема в Росії, Великобританії і США, посилили перевірку на кордонах, перш за все пасажирів, які прибувають з Ухані.

Про збудник хвороби відомо, що він належить до групи коронавірусів і провокує в інфікованих людей розвиток пневмонії. Перші випадки зараження новим вірусом пов'язували з гуртовим ринком морепродуктів у місті Ухань. Окрім білуг та інших морських ссавців, на цьому ринку до його закриття 1 січня, за інформацією ЗМІ, продавали також кажанів, курей, кроликів і змій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram