ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтаві на хабарі погорів один із керівників ДФС

Податківець "допомагав" бізнесменові повернути майно й ухилятися від податків.

У Полтаві на хабарі погорів один із керівників ДФС

У Полтаві ДБР затримало одного із заступників начальника оперативного управління Державної фіскальної служби в Полтавській області на хабарі 85 тисяч доларів. Про це сказано в пресрелізі ДБР.

За попередньою інформацією, податківець вимагав від харківського підприємця хабар, за який обіцяв вплинути на слідчого ДФС і повернути вилучене під час обшуку майно, а також допомогти бізнесменові уникнути кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків.

Усю суму хабара підприємець передав посередникові, після чого ДБР затримало податківця і його спільника. Зараз вирішується питання про оголошення їм підозри за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

Фото: ДБР

Фото: ДБР
Фото: ДБР

Затриманим загрожує в'язниця на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 20 грудня повідомляли, що ДБР повідомило головному держінспектору харківської митниці ДФС про підозру в зловживанні службовим становищем.

Митник, діючи в інтересах юридичної особи-імпортера, вніс в офіційну базу даних недостовірні відомості про класифікацію обладнання для обробки деревини.

Завдяки цьому власник товару розмитнив його за пільговою ставкою ввізного мита. У результаті дій митника державний бюджет недоотримав податків на понад 500 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram