ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсоні невідомі спалили офіс партії Шарія

Постраждалих немає, поліція порушила кримінальну справу.

У Херсоні невідомі спалили офіс партії Шарія
Фото: hr.npu.gov.ua

У Херсоні ввечері 22 січня невідомі підпалили офіс партії блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомляють на сайті поліції.

"Учора, 22 січня, близько 23:50 у Єдиний центр 102 поліції Херсонської області зателефонував черговий служби з надзвичайних ситуацій. Співробітник ДСНС повідомив, що в Херсоні по вул. Університетській горить приміщення офісу однієї з політичних партій", - йдеться в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК.

Як повідомив начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, наслідки пожежі могли бути непередбачуваними, оскільки офіс розташовано на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку.

Фото: hr.npu.gov.ua

"Співробітники ДСНС оперативно ліквідували пожежу, і ніхто з громадян не постраждав. Протягом огляду місця події поліцейські встановили, що приміщення підпалили навмисно. Встановлено, що зловмисник розбив вікно і закинув усередину кімнати скляну пляшку з легкозаймистою речовиною", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, в грудні активісти прогнали співробітників Шарія із залу засідань Київського апеляційного суду, де розглядають справу волонтерки Юлії Кузьменко.

Колишній український журналіст Шарій зараз веде відеоблог і пише статті, в яких нібито викриває українську владу.

У 2012 році він стверджував литовській владі, що зазнає переслідувань з боку проросійського режиму президента Віктора Януковича. Нібито він проводив розслідування про участь держустанов у наркобізнесі, тому проти нього сфальсифікували справи. У лютому 2015 року в Департаменті міграції Литви заявили, що Шарія можуть позбавити політичного притулку в цій країні, оскільки після перемоги Майдану Янукович утік у Росію.

У 2017 році співробітники Служби безпеки провели виховну бесіду з помічницею Шарія, яка за гонорари знімала сюжети для дискредитації України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram