ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ продовжила екстрені переговори через китайський коронавірус

Експерти вивчатимуть стан справ і 23 січня.

ВООЗ продовжила екстрені переговори через китайський коронавірус
Фото: EPA/UPG

У Всесвітній організації охорони здоров'я поки що не бачать достатніх підстав для оголошення надзвичайної ситуації через коронавірус у Китаї.

Такими є підсумки екстреного засідання комітету з надзвичайних ситуацій ВООЗ, проведеного в середу, 22 січня, в Женеві, передає DW.

Члени комітету зберуться знову 23 січня для оцінки стану справ. Експерти ВООЗ також рекомендували поліпшити обмін інформацією між країнами.

"До рішення про те, чи потрібно оголошувати надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я на міжнародному рівні, я ставлюся дуже серйозно. Я готовий його прийняти тільки з огляду на наявні докази", - заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

У разі введення надзвичайної ситуації ВООЗ повинна надати конкретні рекомендації країнам для максимального стримування поширення вірусу через кордони. Такі рекомендації можуть включати, зокрема, перевірки мандрівників на наявність симптомів хвороби і посилений захист медичного персоналу.

Тим часом у Китаї зупинили всі авіарейси і поїзди з міста Ухань, де зафіксували спалах коронавірусу, повідомив китайський державний телеканал CCTV.

Нагадаємо, за останню добу кількість загиблих у результаті коронавірусу зросла до 17 осіб. Зафіксовано 544 випадки зараження новим вірусом.

Лунають побоювання, що кількість інфікованих протягом наступних кількох днів може різко зрости через масові поїздки перед святкуванням китайського Нового року.

КНДР уже закрила свій кордон для іноземних туристів. У низці країн, зокрема в Росії, Великобританії і США, посилили перевірку на кордонах, перш за все пасажирів, які прибувають з Ухані.

Про збудник хвороби відомо, що він належить до групи коронавірусів і провокує в інфікованих людей розвиток пневмонії. Перші випадки зараження новим вірусом пов'язували з гуртовим ринком морепродуктів у місті Ухань. Окрім білуг та інших морських ссавців, на цьому ринку до його закриття 1 січня, за інформацією ЗМІ, продавали також кажанів, курей, кроликів і змій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram