ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві серед групи наркодилерів виявили патрульного

Він сам вживав амфетамін, продавав його близькому оточенню і "прикривав" угруповання.

У Миколаєві правоохоронці викрили угруповання, яке займалося виготовленням і збутом амфетаміну на території міста. До кримінального бізнесу виявився причетним патрульний поліцейський. Про це повідомив пресцентр Нацполіції. 

Фото: npu.gov.ua

Встановлено, що угруповання організував 35-річний раніше судимий місцевий житель, який безпосередньо виробляє амфетамін у гаражі свого брата. До цього бізнесу він залучив двох 27-річних жителів Миколаєва і 33-річного старшого сержанта поліції.

Фото: npu.gov.ua

Поліцейський не був на службі в правоохоронних органах з 2012 року. Виявилося, що він сам вживав амфетамін і збував препарат своєму близькому оточенню за ціною 500 гривень за грам, а також займався прикриттям злочинної діяльності спільників.

Правоохоронці задокументували факти виготовлення наркотику, його збуту, а також незаконного поводження зі зброєю. Отримано рішення суду на проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів угруповання і за адресою розміщення гаражного боксу.

Під час затримання угруповання в них вилучили 200 грамів амфетаміну, кілограм марихуани, прекурсори для виготовлення наркотиків, 5 пістолетів з ознаками переробки під вогнепальну зброю, боєприпаси до них, три гранати Ф-1 із запалами і обріз двоствольної мисливської рушниці.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Готується оголошення про підозру зловмисникам за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення наркотиків) із застосуванням ст. 28 (вчинення злочину організованою групою) КК України.

Наркоділкам загрожує позбавлення волі на термін від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Київській області правоохоронці викрили чотирьох зловмисників, які збували наркотичні та сильнодіючі препарати, в тому числі метадон і Соннат. До складу угруповання входив лікар.

Лікар сімейної практики в Білій Церкві незаконно виписував рецепти на препарати обмеженого вживання для їх придбання в аптеках. Далі зловмисники продавали їх наркозалежним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram