ГоловнаСуспільствоПодії

Суддю окупаційного кримського суду засудили до 12 років позбавлення волі за держзраду

2014 року суддя забезпечував зміцнення окупаційної влади РФ.

Суддю окупаційного кримського суду засудили до 12 років позбавлення волі за держзраду
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Святошинський районний суд Києва засудив до 12 років позбавлення волі суддю Червоногвардійського районного суду АР Крим за звинуваченням у державній зраді. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Протягом судового розгляду встановлено, що громадянин України - суддя зазначеного суду - в березні-листопаді 2014 р. забезпечував установлення і зміцнення окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в утворенні і функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим", - сказано в повідомленні.

Обвинувачений, займаючи посаду судді, виконував функції представника окупаційної судової влади держави-агресора з метою недопущення контролю української влади на території Криму.

Суд розглянув справу у рамках спеціального судового провадження і визнав суддю виннуватим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

В Офісі генпрокурора також зазначили, що загалом на судовому розгляді перебувають понад 100 кримінальних проваджень за фактами державної зради суддів.

Нагадаємо, 19 грудня вища рада правосуддя відмовила Вищій кваліфікаційній комісії суддів у звільненні судді Окружного адміністративного суду Києва Богдана Саніна, який прийняв рішення про заборону масових акцій у центрі Києва з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року, в розпал Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram