ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти взяло ще один рік на облаштування теплих туалетів у школах

У 2020 році на будівництво теплих туалетів передбачено 26 млн гривень.

Міносвіти взяло ще один рік на облаштування теплих туалетів у школах
Архивное фото
Фото: eadaily

Міністерство освіти продовжило ще на рік облаштування теплих туалетів у школах. Про це міністерка освіти Ганна Новосад розповіла агентству "Інтерфакс-Україна".

"Дедлайн - це кінець 2020 року. По-хорошому, тих коштів, які їм виділяли в 2019 році, і співфінансування галузі мало б вистачити, щоб закрити це питання. Ще один нюанс: ми не давали коштів на ті малокомплектні заклади, де менш ніж 25 осіб, адже передбачається, що вони будуть оптимізуватися", - повідомила Новосад.

Міністерка зазначила, що уряд продовжує політику "Гідність дитини" в питанні побудови теплих туалетів. У 2020 році на це передбачено фінансування в розмірі 26 млн гривень.

Щодо архітектурної доступності шкіл для дітей з особливими освітніми потребами, то в Україні 9406 шкіл обладнані пандусами та поручнями, ліфти та підйомники є тільки в 95 закладах і спеціально обладнані туалетні кімнати є в 775 школах.

"У тих школах, які зараз будуються з нуля, принаймні в більшості шкіл, де я була, є ліфти. Але якщо ми говоримо про старі школи, то піднятися вище, ніж перший поверх, доволі складно", - зазначила Новосад.

Вона також зазначила, що обладнати кожну зі шкіл ліфтами, які підіймали би на всі поверхи, буде складно, але можна по-різному облаштовувати освітній простір, щоб в умовах обмежених ресурсів, однозначно були доступні перший і другий поверхи.

Нагадаємо, попередній уряд мав намір забезпечити теплими туалетами всі школи ще до 2020 року.

У грудні 2018 року Міносвіти виділяло 267 млн гривень на теплі туалети в сільських школах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram