ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсоні проходять обшуки у справі Гандзюк і спецоперація з усунення злочинного угруповання (оновлено)

Організатор цього угруповання - колишній помічник екснардепа - також звинувачується у справі про напад на Гандзюк.

Фото: gp.gov.ua

У Херсоні 20 січня СБУ і прокуратура почали обшуки у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

"Розпочато низку обшуків із метою відшукати додаткові докази в кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк", - уточнили в прокуратурі.

Крім того, в Херсоні та кількох інших населених пунктах області проходить спецоперація з метою припинення діяльності злочинного угруповання, яке здійснювало насильство і підпалювала чуже майно.

Фото: gp.gov.ua

"Повідомили про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Обвинувальний акт щодо цієї людини перебуває на розгляді районного суду Одеси з домовленістю про визнання його провини в заздалегідь не обіцяному приховуванні нападу на Катерину Гандзюк", - додали в прокуратурі.

Оновлено. Імовірно, йдеться про експомічника нардепа VIII скликання Миколи Паламарчука Ігора Павловського, якого підозрюють у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк. У травні 2019-го суд відпустив його з-під варти під домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет.

Фото: facebook.com/igor.pavlik.5682

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні в листопаді 2018 року після трьох місяців лікування від хімічних опіків. Активістку облили кислотою біля її будинку в Херсоні.

6 червня 2019 року суд виніс вироки виконавцям убивства Гандзюк - вони отримали від 3 до 6,5 років ув'язнення. Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства. Підозрюваними в замовленні й організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін.

21 серпня батько Катерини Гандзюк заявив, що він розчарований відсутністю результатів зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. 3 жовтня ГПУ замінила групу прокурорів у справі про вбивство Гандзюк.

У листопаді підозрюваному в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк - голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру - майже удвічі зменшили заставну суму. Адвокати Мангера наполягали на зменшенні заставної суми у зв'язку з перекваліфікацією справи із замовлення вбивства на замовлення заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Вони просили знизити її з 2,5 млн гривень до 148 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram