ГоловнаСуспільствоЖиття

"Досвід, який ми принесли з полону, нікому не потрібен і це правильно", - звільнений журналіст Асєєв

Колишній в'язень бойовиків ОРДЛО розповів, що не відчуває звільнення.

"Досвід, який ми принесли з полону, нікому не потрібен і це правильно", - звільнений журналіст Асєєв
Фото: LB.ua

Журналіст Станіслав Асєєв, який повернувся з полону ОРДЛО 29 грудня в результаті обміну, в інтерв'ю ZN.ua розповів, що ще не відчуває звільнення.

"Я ще не відчуваю звільнення. Я не можу вийти на вулицю, видихнути і сказати, що нарешті-то все скінчилося. Немає ще цього відчуття. Так, все зараз просто. Я можу піти куди завгодно і скільки завгодно. Але час мене просто вбиває. У мене постійне ще є відчуття комендантської години, що було до полону. Мені постійно здається, що воно закінчується. Якщо я о дев'ятій годині на вулиці, то мені здається, що треба якнайшвидше йти додому. Ще я можу зайти в супермаркет і купити все, що завгодно ... шматочок мила, який ми там розтягували на чотирьох і на цілий місяць", - розповів Станіслав Асєєв. 

"А не так давно я зайшов в метро, там сиділа дівчина, яка в смартфоні перебирала картинки дитячих підгузників, - продовжує журналіст. - І чесно кажучи, я сторопів, мені перехотілося жити ... Тому, що я зрозумів, що той досвід, який ми принесли з полону, за великим рахунком нікому не потрібен. І це вірно. Люди просто хочуть дивитися серіали і водити дітей до школи. Не треба їм розповідати, що хтось комусь там засовує в задній прохід електрод ... Ну і що? Як я на це можу вплинути? У мене маленька донька і я вибираю їй одяг...", - ділиться журналіст.

"Моя перевага в тому, що я в цей момент усвідомлюю. Саме я, а не вона. Те, що вона перебирає цей одяг - правильно. На наступній зупинці в вагон зайшов хлопець у камуфляжі. І, знаєш, все як рукою зняло. Вагон і інші люди для мене перестали існувати. Ось, здавалося б, я повинен йти у зворотний бік від всієї цієї теми з Донбасом, але як тільки я побачив військового, це виявилося єдиним зв'язком з містом взагалі ... Звичайно, від таких моментів треба позбавлятися. Але це моя проблема і добре, що на сьогодні я її усвідомлюю", - зробив висновок колишній в'язень донецької спецв'язниці "Ізоляція".

Нагадаємо, Асєєв жив у Донецьку і після початку окупації писав для українських видань під псевдонімом Станіслав Васін. Влітку 2017 року окупаційна влада затримали його, звинувативши в роботі на Службу безпеки України. У жовтні 2019 року Асєєва засудили до 15 років колонії суворого режиму, а через два місяці він вийшов на свободу в рамках обміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram