ГоловнаСуспільствоЖиття

Запобіжний захід підозрюваній у справі про вбивство Шеремета продовжать вибирати 24 січня

Перерву оголосили у зв'язку з необхідністю вивчити документи.

Запобіжний захід підозрюваній у справі про вбивство Шеремета продовжать вибирати 24 січня
Фото: Lb.ua

Печерський районний суд Києва 24 січня продовжить розглядати клопотання про запобіжний захід підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, військовому медику з 25-ї аеромобільної бригади Яні Дугарь. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Протягом судового засідання було допитано кількох свідків, крім того, суд оголосив заяви колишніх і діючих депутатів, військовослужбовців, волонтерів про готовність взяти Дугарь на поруки.

Зокрема, поручителями готові бути народна депутатка України від фракції "Європейська Солідарність", учасниця АТО, медик-доброволець Яна Зінкевич, народний депутат Віктор Бондар, народна депутатка Вікторія Вагнер, депутатка 8-го скликання Оксана Корчинська.

Перерву в засіданні оголошено до 11:30 24 січня у зв'язку з необхідністю вивчити документи з апеляційної інстанції.

Разом із тим Печерський райсуд Києва 17 січня має розглянути ще одне клопотання про зміну запобіжного заходу Дугарь, подану іншим адвокатом підозрюваної.

Нагадаємо, 13 грудня Дугарь обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 8 січня її перевели під домашній арешт до 8 лютого.

Організатором убивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Riffmaster), захопленого "ультранаціоналістичними ідеями", який культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної приналежності".

За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей. А до свого задуму він залучив жительку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також кількох невстановлених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram