ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі п'яний водій на експертизі вилаяв лікаря і розбив голову патрульному

Дебошира затримали правоохоронці.

В Одесі п'яний водій на експертизі вилаяв лікаря і розбив голову патрульному
Архивное фото
Фото: donbass.ua

В Одесі під час проходження медичного огляду 47-річний водій, якого спіймали за кермом п'яним, вилаяв лікарів і накинувся на патрульного з кулаками. У результаті поліцейський отримав черепно-мозкову травму і забій головного мозку.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

Дебошира затримала прибула на місце події слідчо-оперативна група Хаджибейського відділення поліції.

"За керування автомобілем у стані сп'яніння чоловікові загрожує штраф в розмірі 600 тис. гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік. За фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу відкрито провадження за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, раніше під Одесою п'яний водій ударив патрульного головою в обличчя.

У листопаді 2018 року в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачено штраф у розмірі 10,2 тис. гривень і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі протягом 5 років адміністративно карали за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, штрафують на 40,2 тис. гривень і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram