ГоловнаСуспільствоЖиття

Порядок перетину адмінкордону з окупованим Кримом зміниться з 9 лютого

Правила спрощують для підлітків до 16 років і громадян, які оформляють паспорт.

Порядок перетину адмінкордону з окупованим Кримом зміниться з 9 лютого
Фото: Госпогранслужба

З 9 лютого 2020 року наберуть чинності зміни виїзду в тимчасово окупований Крим і виїзду з нього громадян України віком до 16 років. Про це повідомив пресцентр Державної прикордонної служби.

Згідно зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня, з 9 лютого цього року в'їзд до Криму дітей віком до 16 років можливий у супроводі когось із батьків або уповноважених ними осіб.

"Така можливість виникає, якщо ці діти в'їхали на підконтрольну українській владі територію в супроводі цих дорослих (одного з батьків або уповноважених ними осіб). У таких випадках наявність іншого з батьків або доручень від нього не обов'язкова", - сказано в повідомленні.

Виїзд дітей віком від 14 до 16 років на тимчасово окуповану територію України, батьки яких проживають на цій території, можливий без стороннього супроводу за наявності в Єдиній державній електронній базі з питань освіти інформації про навчання цих дітей.

В'їзд до Криму громадян України, які раніше виїжджали на материкову частину для оформлення документів, що посвідчують особу і підтверджують громадянство України, і виїзд з Криму осіб з метою оформлення документів для посвідчення особи і підтвердження українського громадянства здійснюються за умови пред'явлення довідки, виданої територіальним органом (підрозділом) Міграційної служби.

"Змінами передбачено, що виїзд із ТОТУ (тимчасово окупованої території) і в'їзд туди громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за умови пред'явлення паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон", - додали в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, 24 грудня прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомляв про плани спростити перетин адмінкордону з окупованим Кримом.

19 грудня на тимчасовому контрольному пункті в'їзду/виїзду для автомобільного сполучення "Каланчак" в Херсонській області відкрили сервісну зону для комфортного перетину адмінкордону з окупованим Кримом. Сервісна зона також призначена для надання адміністративних, транспортних і побутових послуг громадянам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram