ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві скасували лекцію експерта РФ, який називав Євромайдан "жидомайданом"

Організатори лекції заявили, що не знали про висловлювання спікера.

У Києві скасували лекцію експерта РФ, який називав Євромайдан "жидомайданом"
Митя Алешковский
Фото: primamedia.ru

У Києві скасували лекцію співзасновника російського ресурсу "Такие дела" Міті Алешковського, який висміював Євромайдан, називаючи його "жидомайданом", і заявляв, що українську економіку контролює "Газпром". Про це у фейсбуці повідомив Центр розвитку благодійності, організатор лекції.

Засновниця центру Марія Артеменко заявила, що після анонсу лекції Алешковського вона наразилася на шквал гнівних коментарів і погроз.

Користувачі фейсбуку надіслали Артеменко скріншоти і архівні пости Алешковського в соцмережах, де він висміював Євромайдан і стверджував, що всю українську економіку "контролює вентиль у "Газпромі".

"Переговори про лекції ми почали з принципових запитань до спікера щодо його позиції про Крим і війну в Україні. Отримали однозначні відповіді, що і стало причиною для запрошення. Після публікації анонсу в коментарях почали з'являтися старі скріни провокаційних твітів Міті про події в Україні. Ні я особисто, ні команда Центру розвитку благодійності не була з ними знайома. Після отримання інформації ми прийняли рішення скасувати лекцію", - повідомила Артеменко.

Нагадаємо, на початку січня в Києві скасували виступ російського політика і журналістки Ірини Хакамади. Її приїзд спровокував хвилю обурення через позицію Хакамади з приводу окупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram