ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Києва хочуть побудувати 100-метрову висотку

У центрі Києва хочуть побудувати 100-метрову висотку
Киевпроект
Фото: nashigroshi.org

У центрі Києва під виглядом реконструкції будівлі "Київпроєкту" хочуть побудувати багатоповерхівку висотою 100 метрів.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

"Держархбудінспекція під керівництвом Сергія Кузьміна 19 вересня 2019 року видала дозвіл на будівельні роботи на об'єкті "Реконструкція майнового комплексу - будівлі "Київпроєкт" під багатофункціональний комплекс по вул. Богдана Хмельницького, 16-22 в Шевченківському районі м. Києва". Про це свідчать дані офіційного сайту Держархбудінспекції України", - йдеться в повідомленні.

Замовником дозволу і проєктувальником об'єкту є саме ПАТ "Київпроєкт".

Фото: nashigroshi.org

Відзначають, що під виглядом реконструкції буде побудовано "багатофункціональний комплекс", що включає дві житлові секції на 304 квартири. Спроєктована висота комплексу - 100 метрів (орієнтовно - 33 поверхи), хоча, відповідно до Генплану, на цій ділянці допустимі будинки висотою не більше за 4-11 поверхів.

Фактичний відсоток забудови ділянки становить майже 90%, що втричі перевищує допустиме значення.

Фото: nashigroshi.org

За даними видання, у забудовника під час отримання дозволу ДАБК були відсутні передбачені містобудівними умовами й обмеженнями висновки спеціально уповноваженого органу охорони культурної спадщини за проєктною документацією, історико-містобудівне обґрунтування для проєктування об'єкта будівництва, а також узгодження проєктної документації Департаментом культури КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що ТОВ "Укржитлобуд" у вересні минулого року отримало дозвіл на будівництво 100-метрової висотки на вул. Велика Васильківська в Печерському районі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram