ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні від ускладнень грипу з початку епідсезону померло 5 осіб

Троє з них померло в Житомирській області.

В Україні від ускладнень грипу з початку епідсезону померло 5 осіб
Фото: Макс Требухов

В Україні від початку епідсезону в жовтні 2019-го і станом на 12 січня 2020-го від ускладнень грипу померли дві жінки і три чоловіки.

Три летальні випадки зафіксовано в Житомирській області, по одному - в Тернопільській обл. і в Запоріжжі, повідомили на сторінці Центру громадського здоров'я у Facebook. "З 31 вересня по 12 січня захворіли 2,2 млн осіб (5,8% населення), з них 1,5 мільйона дітей (68% всіх хворих). Госпіталізовано 61 842 пацієнтів", - уточнили в Центрі громадського здоров'я.

Заразитися грипом можна під час кашлю або чхання хворого, тому від людей з проявами інфекції рекомендують триматися на відстані хоча б два метри. Також можна заразитися контактним шляхом.

"Тому дуже важливо для запобігання зараженню часто мити руки з милом, робити вологе прибирання і користуватися одноразовими носовими хустками, які потрібно відразу ж викидати".

Наголошують, що найбільш вразливою до грипу категорією населення є діти до п'яти років, через що важливо робити щеплення. Вакцину дозволено застосовувати дітям віком від шести місяців.

Також до вразливої групи належать люди похилого віку і з хронічними захворюваннями.

Нагадаємо, в Україні від ускладнень грипу померла 31-річна жінка, яка інфікувалася під час вагітності. Лікарям вдалося врятувати дитину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram