ГоловнаСуспільствоЖиття

Латвія, Естонія, Швеція та Фінляндія передали гумдопомогу жителям Донбасу

Гуманітарна допомога включає різноманітний одяг, взуття, текстиль, постільну білизну, медматеріали й обладнання.

Латвія, Естонія, Швеція та Фінляндія передали гумдопомогу жителям Донбасу
Фото: dn.gov.ua

Волонтерські організації Латвії, Естонії, Швеції і Фінляндії передали гуманітарну допомогу для жителів Донецької і Луганської областей. Про це повідомив пресцентр Донецької обласної державної адміністрації. 

"Гуманітарна допомога включає різноманітний одяг для дорослих і дітей (літній і зимовий), взуття, текстиль (штори, простирадла, ковдри), постільну білизну. Окремий вантаж призначений для комунального некомерційного підприємства "Слов'янська центральна районна лікарня". Це медичний перев'язувальний матеріал (бинти, марля, вата), медичний одяг і медичне обладнання (функціональні ліжка в кількості 30 одиниць, електрокоагулятор, лапароскопічна стійка й обладнання для малоінвазивної допомоги, інше обладнання для стерилізації)", - сказано в повідомленні.

Речі збирали неурядові організації, Міністерство оборони, збройні сили, підприємства і громадяни Латвії, а також волонтерські організації Естонії, Швеції і Фінляндії. Доставку вантажу в населені пункти буде здійснювати Національна гвардія України, яка привезе допомогу в Слов'янськ у релігійну місію "Ковчег" (одяг, текстиль, взуття), Новолуганське (одяг, текстиль, взуття), Миколаївку (медичне обладнання та одяг). Частину гуманітарної допомоги направлять у Луганську область.

За словами заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна, Латвія вже вшосте поспіль передає подібну гуманітарну допомогу, зокрема з 2014-го по 2019 рік представники Латвії доставили близько 300 тонн гуманітарної допомоги жителям Донецької і Луганської областей.

Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс, своєю чергою, повідомив про рішення підписати угоду між латвійським містом Салдус і українським Бахмутом, а також заявив, що латвійський уряд передасть 25 тис. євро на потреби лікарні Слов'янська.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року Федеральний уряд Австрії виділив Україні 1 млн євро гуманітарної допомоги для Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram