ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу про вбивство сина Соболєва передали до Головного слідчого управління Нацполіції

Крім того, змінено групу прокурорів.

Справу про вбивство сина Соболєва передали до Головного слідчого управління Нацполіції
Фото: Lb.ua

Офіс генерального прокурора доручив розслідувати кримінальну справу за фактом нападу на сім'ю депутата Київради В'ячеслава Соболєва та вбивства його 3-річного сина Головному слідчому управлінню Національної поліції України.

Про це інформує пресслужба відомства.

Крім того, змінено групу прокурорів. Надалі процесуальне керівництво в цьому провадженні буде здійснювати Офіс генерального прокурора.

Нагадаємо, 2 грудня поліція затримала підозрюваних у вбивстві дитини Соболєва. Слідство розглядає три версії вбивства дитини: фінансово-економічна діяльність батька, сімейно-побутові проблеми чи минула і нинішня діяльність батька загиблого.

Підозрювані в убивстві сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва пів року тому демобілізувалися з батальйону "Аратта" Української добровольчої армії. Один з них, Андрій Лаврега, брав участь у бойових діях на Донбасі з 18 років і пробув там два роки.

Ціллю снайпера був сам Соболєв, але куля влучила в його сина. В автомобілі в момент стрілянини, крім дитини, перебували його батьки і ще одна родичка.

4 грудня підозрюваних у вбивстві дитини заарештували на два місяці без права внесення застави.

Згодом поліція оголосила про підозру ймовірному організатору замаху, росіянину Юсупу Абуєву, який довгий час жив в Україні, був членом націоналістичної організації "Традиція і порядок", їздив на схід у роту "Ведмеді". Зараз він перебуває в розшуку за іншою справою - вимагання грошей і створення ОЗУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram