ГоловнаСуспільствоПодії

Іран і Україна обговорять розмір компенсацій сім'ям жертв катастрофи літака МАУ

Літак був застрахований українською компанією.

Іран і Україна обговорять розмір компенсацій сім'ям жертв катастрофи літака МАУ
Фото: EPA/UPG

Іран і Україна обговорять розмір компенсацій сім'ям жертв авіакатастрофи пасажирського літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України". Про це повідомив глава відділу розслідування подій організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайфар, передає IRNA.

"Оскільки катастрофа українського літака не є рядовим випадком, виплата компенсацій залежить від домовленостей Ірану і України", - заявив Резайфар.

Він зазначив, що літак був застрахований українською компанією. Що стосується компенсації Ірану, то, за словами Резайфара, обсяг компенсацій сім'ям жертв залежатиме від домовленостей, яких вдасться досягти на двосторонніх переговорах.

Водночас чиновник додав, що збиток, завданий місцевим будівлям та іншим об'єктам, повинна покривати страхова компанія.

Раніше повідомлялося, що Кабмін виплатить по 200 тис. гривень родичам 11 загиблих українців

з літака МАУ. В уряді також заявили, що вони можуть отримати компенсацію від Ірану.

Літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб із семи країн, зокрема 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за катастрофу авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпус вартових Ісламської революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram