ГоловнаСуспільствоЖиття

Альпініст з Харкова підкорив найвищий у світі вулкан

Валентин Сипавін зійшов на Охос-дель-Саладо висотою 6893 метри.

Альпініст з Харкова Валентин Сипавін піднявся до найвищого вулкана Охос-дель-Саладо в Південній Америці і встановив світовий рекорд - плавав на каяку на висоті 6377 метрів над рівнем моря. Про це повідомляє "Громадське радіо".

У подорожі в Південну Америку український спортсмен став напарником австралійського мандрівника Даніеля Булла.

"Маючи проблеми зі своєю командою підтримки, його [Сипавіна], як акліматизованого, мотивованого і просто крутого клаймера, запросив в свою команду відомий австралійський мандрівник, наймолодший в світі підкорювач 7 вершин і 7 вулканів Даніель Булл. І вони з Валентином разом встановили відразу два світові рекорди Гіннесса", - йдеться в повідомленні.

Харків'янин встановив рекорд по самому високому каякінгу в світі - на висоті 6377 м над рівнем моря. Австралієць в тій же лагуні проплив у відкритій воді.

Фото: https://www.facebook.com/alpomania.team

Валентин Сипавін - багаторазовий чемпіон України з альпінізму, віцечемпіон світу з льодолазіння, тричі зійшов на Еверест.

Охос-дель-Саладо - найвищий вулкан на Землі і друга за висотою вершина Південної Америки - після гори Аконкагуа. Висота становить 6893 метри. На східному схилі в кратері вулкана - найвище в світі озеро на висоті 6390 метрів. Вулкан вважається зниклим, оскільки впродовж всієї історії спостережень за ним не було зареєстровано жодного виверження.

Нагадаємо, в серпні в Південних Карпатах загинув один з найвідоміших альпіністів Румунії Жолт Торок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram