ГоловнаСуспільствоПодії

Засновник Bellingcat звинуватив Іран у перешкоджанні розслідуванню катастрофи літака МАУ

Водночас глава МЗС України запевнив, що іранська сторона повністю сприяє у розслідуванні катастрофи.

Засновник Bellingcat звинуватив Іран у перешкоджанні розслідуванню катастрофи літака МАУ
Фото: EPA/UPG

Іранська влада використала бульдозери для вивезення великих уламків літака Boeing-737 авіакомпанії МАУ, що зазнав аварії в околицях Тегерана. Комунальні служби зачищають місце трагедії від дрібного сміття.

Про це незалежно одне від одного повідомляють журналісти західних видань, передає DW.

Британський журналіст-розслідувач, засновник сайту Bellingcat Еліот Хіґґінс звинуватив владу Ірану в перешкоджанні розслідуванню катастрофи українського лайнера.

"Дедалі більше і більше повідомлень від людей, які мають доступ до місця катастрофи, що уламки були знесені бульдозером у купу, що робить справді криміналістичне розслідування практично неможливим", - написав він у своєму twitter у п'ятницю, 10 січня.

Інформацію про те, що іранська влада використовувала бульдозери для вивезення великих уламків літака, а комунальні служби зачищають місце трагедії від дрібного сміття, підтвердила також у своєму twitter журналістка американського телеканалу CBS Елізабет Палмер.

Вона стверджує, що не виявила на місці аварії лайнера ні огородження, ні слідчих.

Раніше про те, що деталі літака Boeing-737, який розбився в Ірані, продовжують згрібати бульдозером і доставляти без жодного порядку на звалище уламків, повідомило виданню "Цензор.НЕТ" джерело з міжвідомчої комісії з розслідування авіакатастрофи.

Водночас міністр закордонних справ Вадим Пристайко на брифінгу ввечері 10 січня заявив, що Україна отримала від Ірану доступ до бортових самописців ("чорних скриньок") літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який зазнав аварії неподалік Тегерана. За його словами, іранська сторона повністю сприяє українцям у розслідуванні катастрофи.

Нагадаємо, напередодні міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat надала докази справжності відео, на якому показано, як ракета збиває український Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Про те, що авіакатастрофа могла статися через влучення зенітної ракети, повідомили кілька джерел у Пентагоні і розвідувальних службах, на це натякнув і президент США Дональд Трамп. CNN з посиланням на джерела, близькі до розвідки, повідомили, що літак МАУ був збитий двома зенітними ракетами російського виробництва класу "земля-повітря".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram