ГоловнаСуспільствоПодії

Станцію київського метро "Майдан Незалежності" зачиняли через повідомлення про мінування (оновлення)

Станція відновила роботу після перевірки.

Станцію київського метро "Майдан Незалежності" зачиняли через повідомлення про мінування (оновлення)
Фото: nv.ua

Станцію київського метро "Майдан Незалежності" зачинили через повідомлення про мінування.

Про це повідомляють на сайті "Київського метрополітену".

Станція відновить роботу після завершення перевірки.

"Увага! Станцію "Майдан Незалежності" і пересадку на станцію "Хрещатик" зачинено на вхід і вихід. Надійшов анонімний дзвінок про мінування! Інформацію про відкриття станції буде опубліковано відразу після завершення перевірки", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. Станом на 16:50 станцію і пересадку відчинили для пасажирів. Вибухонебезпечних предметів під час перевірки не виявлено, повідомили в КП.

Нагадаємо, Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі, якщо злочин скоєно вперше, і до восьми років, якщо вдруге.

Раніше повідомляли, що Міністерство внутрішніх справ змінить порядок реагування на повідомлення про замінування через безліч неправдивих викликів.

У грудні минулого року Кабмін ініціював посилення відповідальності для людей, які роблять неправдиві заяви про мінування суспільно важливих об'єктів. Повідомляли, що покарання для псевдомінерів передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram