ГоловнаСуспільствоЖиття

У спецустанови передали шістьох тигрів з острова Жуків, яких утримували в неналежних умовах

Передача тигрів відбулася за згодою господаря.

Столичні поліцейські спільно із зоозахисниками передали в спеціальні установи шістьох тигрів, яких утримували в неналежних умовах на острові Жуків. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

У Голосіївське управління поліції звернулася киянка з повідомленням, що на острові Жуків у неналежних умовах перебувають тигри. Після приїзду на виклик правоохоронці виявили шістьох тигрів у вольєрах, які не відповідали умовам їхнього утримання.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Детективи встановили, що за адресою зареєстровано охоронювану приватну власність, але господар там не проживає. Зібрані відомості поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

8 січня поліцейські провели додатковий огляд місця події, під час якого за згодою господаря його представник передав шістьох тигрів на утримання в трьох спецустановах Київської та Харківської областей.

Також поліцейські перевірили і задокументували нові умови утримання тигрів. Згідно з нормами законодавства, тварини перебувають на карантині, під час якого ветеринари встановлять загальний стан здоров'я кожного з них.

Нагадаємо, у приватному мінізоопарку під Києвом від голоду помер кінь. Власник також залишив понад чотири десятки домашніх тварин без їжі: 14 корів, 5 коней, 2 поні, а також коня, теля і козу. За цим фактом також порушено кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram