ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінсоцполітики надало статус постраждалих унаслідок торгівлі людьми 878 особам

Основною країною експлуатації громадян України є РФ.

Мінсоцполітики надало статус постраждалих унаслідок торгівлі людьми 878 особам
Фото: globalist.org.ua

Міністерство соціальної політики встановило статус постраждалих унаслідок торгівлі людьми 878 особам з 2012 року, а основною країною експлуатації постраждалих громадян України є РФ. 

Про це на пресбрифінгу розповів заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський, передає "Інтерфакс-Україна". 

"З 2012-го по 2019 рік включно міністерство встановило такий статус (статус особи, яка постраждала внаслідок торгівлі людьми) 878 особам, з них 871 - це громадяни України і 8 іноземців", - зазначив Ніжинський.

За його словами, 457 громадян постраждало від трудової експлуатації, 224 - від сексуальної експлуатації, 57 осіб було залучено до жебракування. 9 людей постраждали від змішаної експлуатації, 14 дітей продано третім особам, а одна людина постраждала від сурогатного материнства.

"На сьогодні основною країною експлуатації наших громадян залишається Російська Федерація", - розповів Ніжинський, уточнивши, що тільки за 2019 рік більш ніж 240 осіб було завербовано і експлуатували в РФ.

Також у першій десятці країн з експлуатації українських громадян - Об'єднані Арабські Емірати, Чехія, Словенія, Казахстан, Німеччина, Польща і Туреччина.

Водночас залишається тенденція експлуатації українців і всередині країни.

Що стосується регіонального розподілу надання цих статусів, то з 2012 року в Києві їх надали 46 людям, у Вінницькій області - 65, у Волинській - 42, у Дніпропетровській - 53, у Чернівецькій - 35, у Харківській - 72, у Донецькій - 30, в Івано-Франківській - 24 і в Київській - 18.

Нагадаємо, в липні повідомляли, що в першому півріччі 2019 року поліція виявила більш ніж 200 злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми. Найпоширеніша форма торгівлі людьми - трудова експлуатація. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram