ГоловнаСуспільствоПодії

З'явилося відео з нібито ракетою, яка збила український літак над Тегераном

Bellingcat надала докази справжності відео.

У мережі з'явилося нове відео, яке демонструє влучення ракети в рейс 752 Тегеран - Київ до його падіння, в результаті чого загинули 176 осіб.

Його опубліковано у твітері американського ресурсу BNO News.

Вказують також, що це відео перевірив New York Times - він говорив з людиною, яка зняла його.

Оновлення. Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat надала докази справжності відео, на якому зафіксовано, як ракета збиває український Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Відповідне повідомлення опубліковано на сторінці Bellingcat у Facebook.

"Ми проаналізували нове відео, яке, судячи з усього, показує вибух у повітрі в районі Тегерана. Ми встановили геолокаційні дані відео як західний Parand, передмістя Тегерана, з координатами 35.489414, 50.906917. Камера спрямована на північний схід - що відповідає напрямку траєкторії польоту рейсу PS752. Вимірюючи час, який знадобилося камері для того, щоб зафіксувати звук вибуху, ми оцінили відстань до місця події (червоне коло) і зіставили її з геолокаційними даними відео і траєкторією польоту рейсу PS752 (за даними FlightRadar24)", - йдеться в повідомленні.

Фото: bellingcat.com

Фото: bellingcat.com

Фото: bellingcat.com

Раніше джерела Newsweek з Пентагону і розвідки заявили, що Іран міг помилково збити літак МАУ. Також про ймовірність влучення в літак ракети Ірану з посиланням на джерела написали CNN і CBS News. В іранській організації цивільної авіації в четвер заявили про неможливість такої версії.

Нагадаємо, точні причини аварії стануть відомі після закінчення всіх експертиз і досліджень. РНБО України розглядає сім версій авіакатастрофи, серед яких - ураження літака зенітною ракетою ЗРК; зіткнення з БПЛА або іншим летючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram