ГоловнаСуспільствоПодії

У родичів загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців взяли зразки ДНК, - МВС

Слідчі поліції допитали родичів загиблих.

У родичів загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців взяли зразки ДНК, - МВС
Фото: irna.ir

Експерти Міністерства внутрішніх справ України 9 січня зібрали зразки ДНК родичів українців, які загинули в авіакатастрофі під Тегераном.

Пресслужба МВС повідомляє, що зразки будуть оброблені протягом доби, а ДНК-формула спрямована в електронному вигляді в Тегеран для ідентифікації тіл.

У МВС пояснили, що, за стандартами, для ДНК-тесту відбираються матеріали двох близьких родичів загиблого (батько і мати, рідні брати, сестри, діти). Паралельно іранська сторона відбирає генетичні матеріали загиблих.

"Слідчі поліції допитали родичів загиблих. Також заплановані дослідження документів про технічні характеристики борту, процедуру закупівлі та сервісного обслуговування, стан екіпажу, кількість годин льоту, проведення інструктажів, а також проведення інших слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Офіс генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом авіакатастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що прямував рейсом Тегеран-Київ.

Досудове слідство здійснює Головне слідче управління Національної поліції України.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні в ніч на 8 січня. На борту було 9 членів екіпажу і 167 пасажирів, більшість - громадяни Ірану. Рейс PS752 повинен був прибути до Києва.

Серед загиблих 11 громадян України - 9 членів екіпажу та двоє пасажирів.

9 вересня президент Володимир Зеленський зустрівся з родичами українців, які загинули в авіакатастрофі в Ірані. Він пообіцяв родичам загиблих необхідну допомогу та відповіді на причини трагедії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram