ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла вбивству екскомандира ЗСУ

Харків'янин мав намір закласти вибухівку в будинку, де живе командир.

Контррозвідка СБУ запобігла в Харкові замаху на вбивство екскомандира розвідувального підрозділу батальйону ЗСУ, організованому спецслужбами РФ. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

Оперативники встановили, що для виконання злочину російські спецслужби найняли харків'янина, який раніше служив у Національній гвардії України, але був звільнений через компрометуючі обставини.

"Завдання харків'янин отримав під час короткострокового виїзду в Росію. Подальші його дії російські куратори узгоджували через мобільний месенджер. За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова нагорода", - сказано в повідомленні.

Фото: СБУ
Спецслужби РФ хотіли помститися українському командиру за успішні операції проти терористів "Л/ДНР", зокрема знешкодження групи офіцерів Збройних сил РФ, один з яких носив звання героя Росії.

"Харків'янин готувався здійснити замах у багатоквартирному житловому будинку, де живе командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій. Дії диверсанта створювали загрозу для життя багатьох мирних громадян", - відзначили в СБУ.

Правоохоронці затримали зловмисника з вибухівкою в будинку. За оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила пів кілограма тротилу, активували його допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації.

Через підвищену небезпеку вибухівку знищили у дворі будинку без загрози для життя людей.

Фото: СБУ

У рамках відкритого кримінального провадження вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру у вчиненні злочину й обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ заблокувала механізм незаконних українських соцвиплат у Луганській області. Окупанти примушували перевізників з ОРДЛО надавати перелік клієнтів, які незаконно оформляли ці соцвиплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram