ГоловнаСуспільствоПодії

Україна заборонила польоти над Іраком

Раніше Україна заборонила польоти в повітряному просторі Ірану.

Україна заборонила польоти над Іраком
Фото: facebook.com/PMHoncharuk/

Державна авіаційна служба заборонила українським авіакомпаніям польоти в повітряному просторі не тільки Ірану, але і Іраку.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Державіаслужба заборонила польоти в повітряному просторі Ісламської Республіки Іран і Ісламської Республіки Ірак для експлуатантів повітряних суден, зареєстрованих в Україні, з 00:00 9-го січня 2020 року", - написав він у фейсбуці.

Прем'єр повідомив про початок позапланової перевірки забезпечення льотної діяльності, підтримання льотної придатності повітряних суден, виконання технічного обслуговування авіаційної техніки та системи управління безпекою польотів ПрАТ "Міжнародні авіалінії України".

Також будуть проведені додаткові перевірки стану безпеки польотів інших авіакомпаній.

Раніше повідомлялося, що Україна заборонила польоти в повітряному просторі Ірану. Як тільки причини авіакатастрофи українського лайнера в Тегерані будуть встановлені, рішення буде переглянуте.

Літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту було 9 членів екіпажу і 167 пасажирів, більшість - громадяни Ірану. Рейс PS752 мав прибути до Києва о 8 ранку.

Серед загиблих 11 громадян України - 9 членів екіпажу і 2 пасажири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram