ГоловнаСуспільствоЖиття

У ЗСУ проведуть рейтингове оцінювання командирів підлеглими

Методику розробляють у форматі експерименту.

У ЗСУ проведуть рейтингове оцінювання командирів підлеглими
Полковник Владимир Яцентюк
Фото: armyinform.com.ua

У Збройних силах України 2020 року проведуть трирівневе оцінювання командирів, яке включатиме, зокрема, оцінювання підлеглими.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Володимир Яцентюк, передає АрміяInform.

"Зараз у Головному управлінні морально-психологічного забезпечення розпочато роботу над методикою рейтингової системи оцінки персоналу. Це буде трирівнева система, яка включатиме оцінювання діяльності офіцера керівником, підлеглими, і ми пропонуємо, щоб офіцер сам себе оцінив", - сказав Яцентюк.

За його словами, це дасть можливість визначити ефективних офіцерів-лідерів, яких можна насамперед просувати по службі, звернути увагу на перспективних "тяглових конячок", на яких тримається колектив, і вирішити, як позбутися від "баласту", який не дає рухатися вперед.

"Об'єктивність такої методики очевидна, - розповів начальник управління. - Наприклад, якщо керівник частини або підрозділу оцінює себе позитивно, підлеглі, як то кажуть, горою за свого командира, а вище керівництво оцінює його незадовільно, то про що це свідчить? Це означає, що існує конфлікт і потрібно вести предметну розмову з вищим керівником, і з'ясовувати причини "нелюбові".

"На тактичному рівні "токсичні керівники" не становлять великої небезпеки. Але якщо їхні недоліки та помилки в роботі з особовим складом вчасно не помітити і дати їм "зелене світло" на вищі посади, можуть бути скалічені людські долі, постраждає імідж військової частини й армії загалом", - зазначив він.

Полковник навів приклад, коли завдяки ретельному вивченню службової діяльності командира досить високого рівня, вдалося виявити неповагу офіцера до підлеглих і запобігти призначенню його на досить відповідальну посаду в керівництві військового округу.

Методику, яку розробляють у форматі експерименту, впровадять уже цього року.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram